voetbalzone

Aguirre houdt ‘bitterzoete’ nasmaak over aan remise tegen Zuid-Afrika

Erik van Dam11 jun 2010, 20:10
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2010, 20:10
Advertentie

Mexicaans bondscoach Javier Aguirre hield een dubbel gevoel over aan het eerste duel van El Trí op het WK 2010. De Zuid-Amerikanen waren met name voor rust de bovenliggende partij tegen Zuid-Afrika, maar slaagden er niet in de vele kansen om te zetten in een treffer (1-1). “We oogden goed, maar de wedstrijd werd lastig toen Zuid-Afrika scoorde”, aldus de coach.

/

In de eerste helft was Mexico enkele malen gevaarlijk voor het doel van het gastland, maar de spelers hadden het vizier niet op scherp staan óf stuitten op de sterk keepende Itumeleng Khune. “In mijn ogen speelden we een zeer goede eerste helft, maar we waren niet bij machte om de kansen te verzilveren”, analyseerde Aguirre na afloop ten overstaan van de pers.

“Het team oogde zelfverzekerd, maar we misten de mogelijkheden. De keeper van Zuid-Afrika speelde erg goed en hield hen voor rust op de been. Ik denk dat we beiden van het veld afliepen met een bitterzoete nasmaak. Nu zijn we erop gefocust om Frankrijk in onze volgende wedstrijd te verslaan”, aldus Aguirre.

Bezig met laden …