voetbalzone

Aguirre stapt op als bondscoach Mexico: ‘Ik moest wel vertrekken’

Peter Nusselder30 jun 2010, 20:47
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 20:47
Advertentie

Javier Aguirre is opgestapt als bondscoach van Mexico. De 52-jarige oefenmeester en de Mexicaanse voetbalbond hebben dit woensdag bekendgemaakt op een persconferentie, nadat Aguirre met zijn ploeg is uitgeschakeld op het WK in Zuid-Afrika. In de achtste finale werden de Mexicanen afgelopen zondag uitgeschakeld door Argentinië. “Ik moest wel vertrekken, het was de enige optie”, lichtte de trainer zijn beslissing toe.

/

Aguirre werd halverwege de kwalificatiereeks voor het toernooi om de wereldtitel aangesteld als opvolger van Sven-Göran Eriksson. Vanuit een penibele situatie slaagde de Mexicaan er vervolgens in de nationale selectie alsnog naar het WK te leiden. In Zuid-Afrika overleefde Mexico samen met Uruguay de groepsfase, ten koste van Frankrijk en het gastland.

In 2001 nam Aguirre ook al eens tussentijds het roer over bij het Mexicaans elftal en wist hij zich eveneens te plaatsen voor de mondiale eindronde, in Japan en Zuid-Korea in 2002. Vervolgens werkte de oefenmeester in de Primera División bij Osasuna en Atlético Madrid. In 2009 werd de Mexicaan ontslagen door de tweede club uit de Spaanse hoofdstad.

Bezig met laden …