voetbalzone

Aguirre waakzaam: 'Mexico is niet zo goed als tegen Frankrijk'

Bart Kruyt19 jun 2010, 11:53
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 11:53
Advertentie

Ondanks de glorieuze overwinning op Frankrijk donderdag moeten de spelers van Mexico met beide benen op de grond blijven. Dit liet bondscoach Javier Aguirre zaterdag weten. De keuzeheer waakt voor onderschatting, wanneer zijn ploeg het aankomende dinsdag op gaat nemen tegen Uruguay voor een plekje bij de laatste zestien. Mexico heeft met één overwinning en één gelijkspel momenteel vier punten bijeen gesprokkeld.

/

“We namen een gigantische stap met onze winst tegen Frankrijk”, zo weet Aguirre. De Zuid-Amerikanen begonnen het toernooi tegen thuisland Zuid-Afrika nog met een nipt gelijkspel (1-1), maar overtuigden tegen de zwakke Fransen door met 2-0 te zegevieren. “Maar er zijn nog veel dingen voor ons om te doen. We moeten voorzichtig zijn, want er kan een combinatie van resultaten zijn die de groepsuitslag kan bepalen in de laatste speelronde van de groep.”

Aguirre vervolgde: “We waren niet zo slecht tegen Zuid-Afrika als sommigen beweerden, maar nu zijn wij ook niet meer zo goed als sommigen zeggen door de overwinning op Frankrijk. Wij zijn een team dat op zoek is naar balans, goed spel en resultaat. Ik hoop dat we tegen Uruguay duidelijk kunnen laten zien wat we waard zijn en dat we sterk spelen”, zo liet de oefenmeester weten tegenover de website van de FIFA.

Bezig met laden …