voetbalzone

Aguirre ziet salonremise niet zitten: 'Mexico gaat er vol voor'

Bart Kruyt21 jun 2010, 21:08
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2010, 21:08
Advertentie
/

Een salonremise zou betekenen dat zowel Uruguay als Mexico zich kwalificeren voor de achtste finale van het WK in Zuid-Afrika, maar daar wil bondscoach Javier Aguirre van Mexico in elk geval niets van weten. Hij wil dat zijn ploeg tegen Uruguay, zoals het dat altijd behoort te doen, knokt voor de zege.

"We zijn er nog niet", aldus Aguirre, die met zijn Mexico net als Uruguay op het punt staat door te bekeren ten koste van Zuid-Afrika en Frankrijk. "Als we aan het einde van de rit hebben gelijkgespeeld tegen Uruguay en we hebben ons allebei gekwalificeerd, dan zullen we daar allebei blij mee zijn. Maar dat zit niet in onze natuur. Wij gaan er ook in de wedstrijd tegen Uruguay vol voor."

"Mijn spelers zijn ontspannen en weten dat ze een grote kans hebben om als eerste of tweede in de poule te eindigen”, vervolgde de keuzeheer. “Tegelijkertijd moeten ze optimaal geconcentreerd zijn, want ze hebben nog niets bereikt. Theoretisch gezien kan het nog fout gaan. Daarom moeten wij tegen Uruguay drie punten pakken."

Dat moet de Mexicaanse ploeg dan wel doen zonder Carlos Vela en Efrain Juarez. Vela heeft een lichte blessure, terwijl Juarez een schorsing uitzit. "Gelukkig heb ik nog 21 spelers tot mijn beschikking die wél allemaal fysiek en mentaal in topvorm zijn", relativeerde Aguirre het gemis van het tweetal.

Bezig met laden …