voetbalzone

'Aissati moet voor carrière bij Oranje kiezen'

29 mrt 2009, 23:22
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2009, 23:22
Advertentie
Ismail Aissati heeft reeds besloten voor welk nationaal elftal hij wil gaan uitkomen, maar de behendige middenvelder laat de Nederlandse en de Marokkaanse voetbalbond tot augustus in onzekerheid verblijven. Voor Aissati was het ongetwijfeld een moeilijke beslissing en de bezoekers van Voetbalzone.nl lijken daar begrip voor te hebben. De verschillen waren bijzonder klein in onze poll.



De afgelopen dagen kon men op de voorpagina reageren op de stemming ‘Aissati moet voor Oranje kiezen’. Ruim 15000 bezoekers lieten hun stem horen en een kleine meerderheid (45%) hoopt dat de middenvelder van Ajax inderdaad voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal zal kiezen. 40% van de stemmers hoopt dat Aissati voor Marokko kiest, terwijl 15% zich niet over de stelling wenst uit te spreken en zegt dat zij geen mening over de kwestie heeft.

Op basis van zijn uitspraken lijkt de middenvelder van Ajax de voorkeur te geven aan het Marokkaanse tricot. Aissati zei vorige week dat hij ‘zijn besluit op gevoel en niet op basis van sportieve gronden’ had gemaakt. Eerder communiceerden de Noord-Afrikanen al dat de spelmaker de knoop had doorgehakt. "Maar dat was onzin", benadrukt de oud-PSV'er, die er verder geen woorden aan vuil wilde maken, maandag in De Telegraaf. "Ik heb lang geblesseerd aan de kant gestaan en wil nu alleen aan voetballen denken."

Dat gaat hem vooralsnog goed af. Aissati maakt een bijzonder sterke indruk na zijn terugkeer en ontving complimenten na de wedstrijden tegen ADO Den Haag, Olympique Marseille en NAC Breda. In laatstgenoemde confrontatie was de middenvelder voor het eerst beslissend, toen hij een assist gaf op de bevrijdende 0-2 van Gregory van der Wiel. Ploeggenoot Urby Emanuelson stak na het duel in Breda de loftrompet voor Issi, maar liet tevens weten dat hij het gevoel had dat Aissati voor Marokko had gekozen. “Mijn gevoel zegt helaas dat Ismail naar Marokko neigt", zei de linkspoot.

Aissati is in Utrecht geboren en opgegroeid, maar beschikt naast de Nederlandse ook over de Marokkaanse nationaliteit. Tot voor kort kwam hij in actie namens de jeugdploegen van de KNVB. De twintigjarige middenvelder is bezig aan zijn vierde seizoen in het profvoetbal en streed naast Ajax ook voor FC Twente (huur) en PSV. In totaal speelde hij tot dusver tachtig competitiewedstrijden in de Eredivisie, waarin hij vier keer wist te scoren.
Bezig met laden …