voetbalzone

Aissati: 'Normaal speelt de club onderin mee, dus nu is het feest'

Bart Kruyt22 okt 2012, 08:00
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2012, 08:00
Advertentie

Het gaat goed met Ismaïl Aissati in Turkije. De middenvelder vertrok afgelopen zomer bij Ajax en tekende een contract bij het bescheiden Antalyaspor, dat zaterdag mede dankzij een doelpunt van Aissati met 4-2 won van Sivasspor. Dankzij die overwinning is Antalyaspor gedeeld koploper in de Turkse Süper Lig: "Normaal speelt de club onderin mee, dus nu is het feest", zegt Aissati.

/

De middenvelder stelt in gesprek met De Telegraaf dat het 'boven verwachting gaat' bij zijn nieuwe club. Hij wil echter niet te vroeg juichen: "We krijgen nu een zwaar programma, met wedstrijden tegen alle topclubs. Daarna weten we pas echt waar we staan", aldus Aissati, die zaterdag zijn eerste competitietreffer maakte. Wel leverde hij al vier assists: "En in de beker scoorde ik twee keer en gaf ik drie assists."

De Marokkaanse Nederlander verkeert dan ook in een uitstekende vorm. "Het begin was moeilijk, bij Ajax hadden we bijna altijd zelf de bal. Hier wordt veel op kracht gespeeld en de lange bal gehanteerd, waardoor er ook van mij iets anders wordt verwacht", aldus Aissati, die niets te klagen heeft: "Voetballend gaat het goed en het leven is hier fantastisch. Het is echt genieten geblazen."

Bezig met laden …