voetbalzone

Ajacied ‘baalt’ van gebleven ploeggenoot: ‘Hij gaat maar niet weg, hè’

Peter Nusselder04 feb 2015, 07:35
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 07:35
Advertentie

Ajax-trainer Frank de Boer is waarschijnlijk blij dat Niklas Moisander ook de komende maanden nog deel uitmaakt van zijn selectie, maar Nick Viergever had het niet heel erg gevonden als de Fin tijdens de afgelopen transferperiode was vertrokken; Moisander staat op de positie die Viergever graag wil.

voetbalzone

De linksbenige centrumverdediger werd voor aanvang van dit seizoen overgenomen van AZ, waarbij er al rekening mee gehouden werd dat Moisander in de zomer of in januari zou weggaan; de aanvoerder beschikt over een aflopend contract en lijkt dat niet te gaan verlengen, zodat hij na dit seizoen transfervrij is. Een eerder vertrek kwam er echter niet van.

“Hij gaat maar niet weg, hè”, vertelt Viergever lachend aan het Noordhollands Dagblad. De verdediger speelde zodoende regelmatig als controleur op het middenveld. “Mijn handelingstempo moet voor die positie een stuk omhoog. Ik zal op die plek niet snel een negen of een tien halen en bij Ajax moet dat wel.” De laatste wedstrijden stond Viergever ook vaak linksback, als vervanger van de geblesseerde Nicolai Boilesen.

Bezig met laden …