voetbalzone

Ajacied imponeert Blind: ‘Bij Oranje hebben we geen talenten van dat kaliber’

Robin Bruggeman04 nov 2016, 17:30
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2016, 17:30
Advertentie

Kasper Dolberg maakt de laatste weken indruk op de hele Nederlandse voetbalwereld. Zo ook op bondscoach Danny Blind, die donderdagavond voor het duel tussen Ajax en Celta de Vigo aanwezig was in Amsterdam ArenA en genoot van wat de Deen liet zien. Tot zijn teleurstelling moest hij concluderen dat er op dit moment geen vergelijkbaar aanvallend Nederlands talent rondloopt.

/

“Ik wist niet wat ik zag. Natuurlijk heeft hij tegen Feyenoord gescoord en ken ik hem wel uit de A1”, tekent Voetbal International op. “Maar zo goed als hij gisteren speelde en hoe hij gebruik maakte van zijn lichaam; zo volwassen. Hij was werkelijk fantastisch. Maar het is een Deen, hè. Hij gaat debuteren daar, denk ik. Maar op dit moment hebben wij op die positie niet een talent van dat kaliber.”

Blind selecteerde voor de wedstrijden tegen België en Luxemburg Vincent Janssen, Bas Dost en Luuk de Jong, terwijl ook Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie nog tot de mogelijke kandidaten behoren. Voor die laatste twee namen geldt echter dat zij alleen weer in beeld komen als zij langere tijd in topvorm zijn en als eerste spits kunnen worden opgesteld. De bondscoach ziet in het tweetal geen opties voor op de reservebank.

Bezig met laden …