voetbalzone

Ajacied lacht om bijnaam: ‘Het komt vooral door die serie Narcos’

Daniel Cabot Kerkdijk11 dec 2016, 12:05
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2016, 12:05
Advertentie

De overstap naar Ajax was voor Davinson Sánchez een avontuur. Een ander continent, een andere taal en een andere manier van leven. De twintigjarige verdediger uit Colombia heeft in zijn eerste maanden in Amsterdam echter een goede indruk achtergelaten. Zo zou Barcelona inmiddels de verrichtingen van de man van vijf miljoen euro volgen.

/

Sánchez koos afgelopen zomer bewust voor Ajax. "Ik kon ook naar andere clubs. Natuurlijk is het een eer om voor Barcelona te spelen. Dat hoop ik ook te bereiken", erkent Sánchez in gesprek met de NOS. "Maar ik wil pas naar Barcelona als ik als basisspeler wordt gehaald. Bij Ajax kan ik veel spelen."

Colombia staat niet alleen bekend om voetballers als René Higuita of Carlos Valderrama, maar ook om de beroemde drugsbaron Pablo Escobar. "Soms noemen ze me bij Ajax voor de grap Pablito, een van de bijnamen van Escobar. Voor mij is dat geen probleem. Ik zie het als een grap. Het komt vooral door wat je in die serie Narcos ziet. Maar vandaag de dag is Colombia een heel ander land dan wordt beweerd."

Bezig met laden …