voetbalzone

Ajacied snapt niets van reserverol: ‘Ik heb eigenlijk geen verhaal’

Robin Bruggeman19 nov 2016, 08:55
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2016, 08:55
Advertentie

Peter Bosz sleutelde in de afgelopen maanden behoorlijk aan het elftal van Ajax en dat heeft tot ontevredenheid bij een aantal spelers geleid. Nemanja Gudelj lijkt al op weg naar de uitgang, terwijl Anwar El Ghazi op het trainingsveld ruziede met zijn coach. Spelers als Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Jaïro Riedewald vinden zichzelf opeens terug op de bank en die laatste heeft daar wel moeite mee.

/

“Ik heb geen honderd ballen aan de tegenstander gegeven, ik kan niet zeggen dat ik niet hard heb getraind, ik heb geen ruzie met de trainer. Ik heb eigenlijk geen verhaal. Ik moet geduld hebben, wachten tot mijn kansen keren. Zo simpel is het, maar ook zo moeilijk”, vertelt hij aan Het Parool. Riedewald zal echter niet snel ruzie zoeken: “Emoties zie je bij mij niet aan de buitenkant en ik uit ze ook niet snel.”

De reserves praten veel met elkaar, al gaan de gesprekken wel anders dan aan het begin. Toen vroegen ze zichzelf af waarom ze niet speelden, of waarom de anderen niet speelden, terwijl er nu minder over de situatie zelf wordt gesproken. Riedewald weigert echter zich bij zijn reserverol neer te leggen en zal blijven knokken.

Bezig met laden …