voetbalzone

Ajacied vertrekt na dertien jaar naar België: 'Tijd voor volgende stap'

Bart Kruyt20 jul 2016, 13:02
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2016, 13:02
Advertentie

Elton-Ofoi Acolatse heeft een doorbraak bij Ajax uit zijn hoofd gezet. De aanvaller speelde in totaal dertien jaar voor de Amsterdammers, maar slaagde er niet in om te debuteren in het eerste elftal. Woensdag heeft hij een driejarig contract getekend bij het Belgische Westerlo.

/

De twintigjarige Acolatse trainde al een keer mee bij de ploeg van Bob Peeters en kreeg toen een goed gevoel bij Westerlo. Komend seizoen is hij dus op het hoogste niveau van België actief. “Ik ben Ajax enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en heb meegemaakt”, zegt Acolatse op de website van Forza Sports Group, zijn managementbureau. “Dertien jaar is natuurlijk niet niets, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Bij Westerlo kreeg ik direct een positieve indruk. Ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan.''

Volgens Daan Kramp, de zaakwaarnemer van Acolatse, waren er meerdere opties in Nederland én in het buitenland voor zijn cliënt. “We hebben rustig gewacht op de juiste club voor Elton”, zegt Kramp. “Bij Westerlo heeft Elton de mogelijkheid om zich te laten zien op het hoogste niveau. We verwachten er veel van.” Acolatse speelde in de afgelopen drie jaar 63 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Bezig met laden …