voetbalzone

Ajax-aanwinst bekeken door topclubs: ‘Ik ben pas zes maanden in België’

Robin Bruggeman13 dec 2017, 06:45
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2017, 06:45
Advertentie

Hassane Bandé streek aan het begin van dit seizoen neer bij KV Mechelen en maakte in zijn eerste maanden in de Jupiler Pro League zoveel indruk dat Ajax ruim acht miljoen euro uittrok voor de zomerse komst van de Burkinees. De Amsterdammers troeven daarmee PSV en een aantal buitenlandse topclubs af, aangezien er ook scouts van clubs als Barcelona, Manchester United, Arsenal en Borussia Dortmund voor de negentienjarige aanvaller op de tribune zaten.

“Alles is zo snel gegaan. Ik ben nog maar amper zes maanden in België en ik moet al nadenken over mijn toekomst op korte termijn”, blikt Bandé tegenover Sport/Voetbalmagazine terug op een hectische periode. “Het laat me uiteraard niet onberoerd dat er zoveel internationaal gerenommeerde clubs naar mij kwamen kijken, maar eerlijk waar: het heeft me nooit stress bezorgd.”

“In Afrika zeiden ze me al dat veel mensen mijn YouTube-video bekeken. Ik voelde daardoor geen extra druk. Hier is het net hetzelfde: als ik goed presteer op het terrein, zal de rest automatisch volgen”, blijft hij toch nuchter onder alle aandacht. Dat Bandé uit zou groeien tot profvoetballer stond niet vast in het arme Burkina Faso. Hij dankt zijn broer, die als politieagent werkte, voor de mogelijkheden die hij nu heeft.

“Hij zorgde in ons gezin voor het inkomen, hij kocht mijn eerste voetbalschoenen. Nu is het aan mij om mijn familie financieel te helpen met wat ik verdien in Europa. Daarom had ik er afgelopen zomer geen enkel probleem mee om mijn land te verlaten. Ik was mentaal voorbereid om hard te werken en zo te slagen als profvoetballer.”

Bezig met laden …