voetbalzone

Ajax-aanwinst Sánchez wint Zuid-Amerikaanse Champions League

Bart Kruyt28 jul 2016, 06:30
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2016, 06:30
Advertentie

Davinson Sánchez werd vorige maand al aangetrokken door Ajax, maar bleef nog even bij Atlético Nacional, om de Copa Libertadores uit te spelen. Daar zal hij geen spijt van hebben gehad, want in de nacht van woensdag op donderdag wist Sánchez de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League te winnen. Hij meldt zich zodoende met een geweldig gevoel bij Ajax.

/

De finale van de Copa Libertadores wordt over twee wedstrijden gespeeld en na de 1-1 van vorige week tegen het Ecuadioraanse Independiente del Valle, werd het vannacht in de return 1-0. Miguel Borja werd de gevierde man; hij maakte al in de negende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Sánchez speelde de volle negentig minuten mee.

Voor Nacional is het de tweede keer dat de Copa Libertadores wordt gewonnen, nadat de prijs eerder in 1989 al werd gepakt. Independiente del Valle stond voor de eerste keer in de finale. De negentienjarige Sánchez kan zich nu volledig op Ajax gaan richten; het is niet bekend wanneer hij aan zal sluiten bij de selectie van Peter Bosz.

Bezig met laden …