Ajax-aanwinst scoort en werkt uitstekend samen met Lewandowski

Thijs Post06 jun 2014, 21:16
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 21:16

De fans van Ajax mogen wat verwachten van nieuwe aanwinst Arkadiusz Milik. De spits die bij Jong Polen tien doelpunten maakte in negen wedstrijden blijkt ook bij de hoofdmacht van Polen trefzeker te zijn. Vrijdag won hij met Polen met 2-1 van Litouwen; Milik tekende voor de gelijkmaker in de oefeninterland.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers verrassenderwijs op voorsprong, toen Lukas Spalvis de bal langs keeper Artur Boruc wist te werken. Een minuut of tien na de onderbreking tikte Milik, die door Ajax wordt gehuurd van Bayer Leverkusen, binnen voor de gelijkmaker. Diep in de tweede helft zorgde superspits Robert Lewandowski van de stip voor de 2-1.

De eerste helft van de Polen was niet om over naar huis te schrijven, maar de tweede helft was al een stuk beter. De samenwerking tussen de door Bayern München aangetrokken Lewandowski en Milik verliep aanvankelijk nog wat stroef, maar de Poolse media repten direct na afloop al over ‘een veelbelovende samenwerking’. Overigens stond PEC Zwolle-middenvelder Mateusz Klich ook in de basis bij de Polen.