Ahmetcan KaplanImago

Ajax baalt van Ahmetcan Kaplan: 'Gesprek met verdediger staat op de planning'

Jordi Tomasowa21 aug 2024, 17:51
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2024, 17:51
Advertentie

Technisch directeur Alex Kroes staat bij Ajax mogelijk nog voor twee drukke weken. Het is algemeen bekend dat de Amsterdammers eerst moeten verkopen om nieuwe spelers te kunnen presenteren. Een van de spelers die nog kan vertrekken, is Ahmetcan Kaplan.

De Turkse verdediger komt momenteel niet in aanmerking voor speelminuten, omdat hij conditioneel nog stappen moet zetten. Ajax baalt ervan dat hij niet fit is teruggekomen van het EK, schrijft Voetbal International-journalist Tim van Duijn. Kaplan behoort donderdag niet tot de wedstrijdselectie voor het playoff-duel van de Europa League met het Poolse Jagiellonia Białystok.

Ajax gaat binnenkort met Kaplan in gesprek om zijn sportieve toekomst te bespreken. Een verkoop van de Turkse mandekker wordt niet uitgesloten, aangezien Dies Janse en Youri Baas op het moment hoger in de pikorde staan.

Kaplan maakte in de zomer van 2022 voor 9,5 miljoen euro de overstap van Trabzonspor naar Ajax, maar moest zijn debuut door twee knieblessures uitstellen. Het afgelopen seizoen kwam hij uiteindelijk tot 13 officiële duels in de hoofdmacht.

Sutalo

Een uitgaande transfer van Josip Sutalo lijkt daarentegen minder reëel. De Kroatische centrumverdediger maakt een uitstekende indruk op de nieuwe trainer Francesco Farioli. Hij gaat dit seizoen de concurrentie aan met de kersverse aanwinst Daniele Rugani.

Het valt ook niet uit te sluiten dat Farioli uiteindelijk kiest voor Rugani én Sutalo als verdedigingsduo. De Kroaat mag enkel nog vertrekken als de clubleiding tijdens het slot van de tranferwindow een niet te weigeren bod voor hem ontvangt.

Bezig met laden …