voetbalzone

'Ajax beëindigt transfersoap en is zeker van komst Servisch talent'

Bart Kruyt16 jan 2013, 09:40
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2013, 09:40
Advertentie

Ajax hoopt deze week een punt te kunnen zetten achter de al maandenlange transfersoap rondom Dejan Meleg. Volgens NUsport zijn de laatste plooien recht gestreken en kan Ajax de komst van de aanvallende middenvelder ieder moment gaan bevestigen. Er is een overeenkomst bereikt met Vojvodina over een transfersom, terwijl Meleg en Ajax het ook eens zijn over een contract.

/

De achttienjarige Serviër gaat voor drieënhalf jaar, dus tot medio 2016, tekenen in Amsterdam. Ajax wilde Meleg al in de zomer aantrekken, maar stuitte toen op een zaakwaarnemer die er bijzondere contracten op nahoudt met zijn cliënten; zogeheten wurgcontracten. Voorzitter Bata Butorovic wilde daarnaast ook het onderste uit de kan halen en meer geld zien van Ajax voor de jongeling.

Vorige week werd beweerd dat het verschil tussen vraag en aanbod een half miljoen euro zou bedragen, maar als de berichtgeving van NUsport juist is, is dit probleem inmiddels de wereld uitgeholpen. Het is niet bekend of Meleg, die pas zeven duels voor Vojvodina achter zijn naam heeft staan, direct bij het eerste elftal zal aansluiten: mogelijk begint hij bij de beloften van Ajax.

Bezig met laden …