Ajax begint 2016 met ruime oefenzege op Duitse middenmoter

Matthijs van Laar09 jan 2016, 19:06
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 19:06

Ajax is het nieuwe jaar in stijl begonnen. In het Turkse Belek wonnen de Amsterdammers met 3-1 van Bundesliga-middenmoter Hamburger SV. Grote man aan Amsterdamse zijde was Arek Milik, die twee treffers voor zijn rekening nam. Ook Jasper Cillessen speelde een belangrijke rol: met een aantal knappe reddingen wist hij lange tijd een Duitse tegentreffer te voorkomen.

Ajax begon weifelend aan de wedstrijd en had het fortuin dat Aaron Hunt in de openingsfase een uitstekende kans om zeep hielp. Na 22 minuten spelen namen de Amsterdammers vervolgens op kolderieke wijze de leiding. Milik leek een rebound doodeenvoudig binnen te kunnen schieten, maar de Pool raakte de bal volledig verkeerd. Hij had echter het geluk dat het leer via het hoofd van de al geklopte doelman René Adler alsnog in het net viel. Kort daarop miste Milik een grote kans op de 2-0, waarna Cillessen op slag van rust met een prachtsafe de 1-1 voorkwam.

Na de pauze drukte Ajax meteen door. Invaller Donny van de Beek, in de ploeg gekomen voor Daley Sinkgraven, vond Amin Younes, die op zijn beurt Viktor Fischer in stelling bracht. De Deen liet zich de kans niet ontnemen en tekende voor de 2-0. Younes had ook een belangrijk aandeel in de 3-0, een kleine twintig minuten later. De Duitser zag zijn inzet gepareerd worden, maar Milik stond vervolgens op de juiste plek om de bal met zijn hoofd achter Adler te werken.

HSV zocht daarna de aanval, maar had lange tijd geen antwoord op de uitstekende Cillessen, die in de laatste twintig minuten meer dan eens een aansluitingstreffer wist te voorkomen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal moest de doelman zich alsnog gewonnen geven: Hunt schoot raak uit de rebound na een vrije trap. Die 3-1 bleef ook de eindstand en zal door Ajax worden meegenomen richting Nederland. Volgende week wacht het elftal van Frank de Boer de eerste competitiewedstrijd van 2016, uit bij ADO Den Haag.