voetbalzone

Ajax-belofte maakt kennis met roem: 'Op straat roepen ze mijn naam'

Matthijs van Laar25 aug 2015, 15:13
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2015, 15:13
Advertentie
voetbalzone

Vaclac Cerny is pas zeventien jaar, maar heeft zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax al achter de rug. Vorige week mocht hij veertien minuten opdraven in het competitieduel met Willem II en donderdag volgden zes minuten tegen Jablonec. Het Tsjechische toptalent noemt het op de website van zijn club een droom die uitkwam. “Het is natuurlijk prachtig om op je zeventiende je debuut te maken.”

Cerny werd onlangs ook opgeroepen voor Tsjechië Onder-19 en beleeft dus mooie dagen. “Ik kon het seizoen eigenlijk niet beter beginnen”, zegt hij. “In dit seizoen wil ik graag sterker worden en nog harder trainen. Ik wil hard werken voor Jong Ajax en mijn best doen om vaker mee te kunnen spelen met het eerste elftal.”

De tiener wordt sinds zijn optredens in de hoofdmacht van Ajax plotseling op straat herkend, merkt hij. “De laatste weken vooral”, vertelt hij. “Ik vind dat wel grappig. Ik heb het ook als ik terug ga naar Tsjechië. Als ik over straat loop, roepen ze vaak mijn naam. Dan hoor je ineens ‘Cerny! Cerny!’. Best gek.” Hij zegt van plan te zijn mooie stappen te gaan maken en krijgt daarbij hulp van zijn vader. “Ik leer veel van hem”, besluit Cerny.

Bezig met laden …