voetbalzone

Ajax betaalt acht miljoen euro en heeft Lisandro Magallán binnen

Gijs Freriks02 jan 2019, 15:00
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2019, 15:00
Advertentie

Ajax heeft Lisandro Magallán binnen. De club uit Amsterdam maakt bekend dat de centrale verdediger is overgenomen van Boca Juniors en een contract voor vierenhalf jaar heeft getekend, tot medio 2023. Magallán komt per direct over uit Buenos Aires.

Ajax doet geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar het gaat naar verluidt om een bedrag van acht miljoen euro dat tot negen miljoen kan oplopen. Afgelopen zomer leek een overstap reeds dichtbij, maar Boca liet de voormalig jeugdinternational niet gaan. Licha was al akkoord met Ajax en had zelfs de medische keuring al met succes doorstaan.

Nadat de deal afketste bleef directeur spelersbeleid Marc Overmars in contact met Magallán, met een winterse transfer tot gevolg. De 25-jarige rechtspoot beschikt over een Italiaans paspoort en dat is een voordeel voor hem en zijn nieuwe werkgever uit Amsterdam. De verdediger hoeft zodoende niet lang te wachten op een werkvergunning en is meteen inzetbaar.

Magallán lag nog tot medio 2021 vast in Argentinië. In totaal heeft Magallán 75 wedstrijden gespeeld voor Boca Juniors, waarin hij 3 keer heeft gescoord en 1 keer een medespeler in stelling heeft gebracht. Eerder was Magallán actief voor drie andere Argentijnse clubs: Gimnasia, CA Rosario en Deportivo Defensa.

Bezig met laden …