voetbalzone

Ajax bevestigt contractverlenging en verhuurt Salah-Eddine direct aan Twente

Mart Oude Nijeweeme01 aug 2022, 14:32
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2022, 14:32
Advertentie

Ajax gaat langer door met Anass Salah-Eddine, meldt de club middels een officieel persbericht. Het contract van de verdediger is opengebroken en verlengd tot medio 2025. De Amsterdammers verhuren hem komend seizoen aan FC Twente, waar hij de linksbackpositie moet bekleden. Ron Jans bevestigde eind vorige week al tegenover ESPN al dat de transfer er ging komen. Het oude contract van Salah-Eddine liep tot volgend jaar zomer door.

Salah-Eddine werd door Ajax vier jaar geleden overgeheveld vanuit de jeugdopleiding van AZ. De linkervleugelverdediger speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden voor Jong Ajax en maakte in de allerlaatste competitiewedstrijd zijn debuut in de hoofdmacht, als invaller tegen Vitesse (2-2). De clubleiding ziet toekomst in de geboren Amsterdammer en deed in april een voorstel om zijn contract te verlengen. Nadat het eerste voorstel te licht werd bevonden, zijn beide partijen nu alsnog tot een akkoord gekomen.

De interesse in de linkervleugelverdediger was groot, daar naast FC Twente ook Feyenoord, Club Brugge en Everton geïnteresseerd waren in zijn diensten. De Enschedeërs trekken dus aan het langste eind. Salah-Eddine wordt komend seizoen gehuurd en keert in principe daarna weer terug bij Ajax. Bij Twente moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Gijs Smal. Aanstaande donderdag staat voor de ploeg van trainer Ron Jans de eerste ontmoeting in de Conference League op het programma tegen het Servische FK Cukaricki.

Jans sprak de hoop uit dat de linksback daar al bij kon zijn. "We zaten er al een poosje op te azen en nu is het gelukkig gelukt", vertelde de trainer voor de oefenwedstrijd tegen Bologna (4-1 winst). "Hoe eerder hoe beter en we hopen ook dat het papierwerk zo rond is, zodat hij ook mee kan naar Belgrado (voor de Conference League-voorronde tegen Cucaricki, red.). Je wil op elke positie een Eredivisie-voetballer hebben staan en dat hebben we op linksback nu ook. Daar ben ik heel blij mee."

Salah-Eddine zat de afgelopen weken niet bij de wedstrijdselectie van Ajax voor de oefenwedstrijden tegen KAS Eupen, Red Bull Salzburg en Shakhtar Donetsk. De wingback viel tegen Lokomotiva Zagreb (3-0 winst) een half uur voor tijd in. Eerder in de voorbereiding deed hij een helft mee tegen SV Meppen (0-3 zege). Het is de bedoeling dat hij meteen aansluit bij FC Twente zodat hij donderdag inzetbaar is in Europees verband. De Enschedeërs hebben met de komst van de linksback de selectie rond voor komend seizoen.

Bezig met laden …