voetbalzone

Ajax bevestigt nieuws over duo en werkt aan oplossing voor Duarte

Bart Kruyt01 feb 2016, 21:15
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2016, 21:15
Advertentie

Ajax heeft de terugkeer van Richairo Zivkovic bevestigd. De Telegraaf meldde eerder op de avond al dat de aanvaller zich weer bij de selectie van Frank de Boer zou gaan voegen en inmiddels is dat ook via de officiële kanalen van Ajax naar buiten gebracht. Naast Zivkovic vertrekt ook Ruben Ligeon bij Willem II; hij gaat de tweede seizoenshelft afmaken bij FC Utrecht.

voetbalzone

Zivkovic en Ligeon speelden sinds de zomer bij Willem II, maar een gelukkige samenwerking werd het niet. Zivkovic kwam voor de winterstop nog wel redelijk vaak in actie, maar moest vaak als rechtsbuiten spelen in plaats van als spits, en Frank van der Struijk kreeg al snel de voorkeur boven Ligeon. De rechtsback gaat nu naar FC Utrecht, zo bevestigt Ajax op de website van de club, en Zivkovic gaat de strijd aan met Arek Milik. Yaya Sanogo is naar Charlton Athletic vertrokken.

In de slotfase van deze winterse transferperiode hoopt Ajax ook nog afscheid te kunnen nemen van Lerin Duarte, die onlangs nog op proef was bij Terek Grozny, maar zonder een contract terugkeerde uit Rusland. Volgens Voetbal International gaat Duarte nu aan de slag bij NAC Breda; de onderhandelingen zijn momenteel gaande.

Bezig met laden …