voetbalzone

Ajax bevestigt vertrek van Jurgen Ekkelenkamp naar Hertha BSC

Jeroen van Poppel27 aug 2021, 22:04
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2021, 22:04
Advertentie

Jurgen Ekkelenkamp verlaat Ajax voor Hertha BSC, zo maken de Amsterdammers via de officiële kanalen wereldkundig. Ajax houdt drie miljoen euro over aan de verkoop van Jurgen Ekkelenkamp, zo meldde Mike Verweij van De Telegraaf eerder al. De Amsterdammers hebben daarbovenop een doorverkoooppercentage bedongen. De 21-jarige zet in Berlijn zijn handtekening onder een driejarig contract.

Daarmee doet Ajax uitstekende zaken, daar Ekkelenkamp niet in de plannen van Erik ten Hag voorkomt en nog slechts één jaar vastlag. FC Twente maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat het Ekkelenkamp graag op huurbasis zou overnemen, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf de voorkeur aan een verkoop. In de slotdagen van de zomerse transferperiode is dus een akkoord bereikt met Hertha BSC.

Hertha BSC wil zich deze transferperiode versterken in aanvallend opzicht nadat Matheus Cunha voor dertig miljoen euro aan Atlético Madrid werd verkocht. “Dit is ook een kans voor ons”, aldus Friedrich. “Nu ligt niet alles op de schouders van Matheus. Hij heeft zichzelf veel druk opgelegd, maar nu worden de andere spelers gevraagd om te leveren. Je ziet het overal in de Bundesliga: tegenwoordig zijn het niet individuele spelers, maar is het een team dat wedstrijden wint. Daar willen wij ook naartoe.”

Ekkelenkamp komt uit de jeugdopleiding van Ajax, waarin hij te boek stond als groot talent. In het eerste elftal kwam de nummer tien echter nooit volledig tot wasdom. Hij wist zich de afgelopen jaren nooit op te werken tot een vaste waarde in het elftal van Ten Hag en blijft steken op veertig officiële wedstrijden, voornamelijk als invaller. Ekkelenkamp maakte zes goals en leverde vijf assists voor Ajax.

Bezig met laden …