voetbalzone

Ajax maakt nieuwe hoofd jeugdopleiding via WhatsApp-berichtje (!) bekend

Lars Capiau27 jul 2023, 13:38
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:04
Advertentie

Edmond Claus gaat tijdelijk aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club verschaft zichzelf een jaar de tijd om een permanente opvolger te vinden voor de onlangs vertrokken Saïd Ouaali. Tot die tijd neemt Claus het stokje over. De oud-speler van Ajax gaat zijn nieuwe rol combineren met zijn huidige werkzaamheden bij de club.

Claus is momenteel als coördinator bovenbouw actief bij Ajax en dat blijft hij doen gedurende zijn interimklus als hoofd jeugdopleiding. Opvallenderwijs heeft Ajax het nieuws over zijn aanstelling niet publiekelijk gecommuniceerd, maar middels een Whatsapp-bericht, vanaf Kreta. Het nieuws werd intern gedeeld door Casimir Westerveld, die de functie van hoofd ontwikkeling bekleedt.

Claus legt verantwoording af bij Westerveld, die dat op zijn beurt doet bij chief sports officer Maurits Hendriks. Ook dat is opvallend: normaliter valt de hoofd jeugdopleiding onder directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Met het aanstellen van een tijdelijke opvolger voor Ouaali bewandelt Ajax de 'Gerry Hamstra-route'. Ook na het vertrek van Marc Overmars koos de club ervoor om rustig de tijd te nemen om een opvolger te identificeren. Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar kregen daarop tijdelijk het vertrouwen.

Claus is geen onbekende in Amsterdam. In het seizoen 1994 was hij derde keeper bij Ajax, achter Edwin van der Sar en Stanley Menzo. De oud-doelman was in het verleden voor een groot deel verantwoordelijk voor het aantrekken van Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. Daarnaast bekleedde hij verschillende trainersfuncties in de jeugd van de recordkampioen, was hij hoofd jeugdopleiding bij Ajax Cape Town en was hij actief bij de Chinese voetbalbond.

Bezig met laden …