voetbalzone

'Ajax bood me tienjarig contract aan; ik was na achttien maanden weg'

Erik van Dam27 jun 2011, 13:48
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2011, 13:48
Advertentie

Martin Jol zegt zich te realiseren dat contracten maar weinig betekenen in het hedendaagse voetbal. De Nederlandse trainer ondertekende deze maand een overeenkomst voor twee seizoenen bij Fulham, met daarbij de optie op een derde jaar. Jol is echter gepokt en gemazeld in de sport en weet maar al te goed dat de handtekeningen niets garanderen. “Fulham kan me, als ze dat willen, na een paar maanden wegdoen”, zegt de Hagenaar.

/

In gesprek met het Engelse Setanta merkt Jol op dat hij ambitieus is. “Maar niet té. Als ik had gevraagd om een driejarig contract, had ik dat gekregen. Nu heb ik voor twee seizoenen getekend met de optie op nog een jaar, maar dat zegt niets. Toen ik bij Ajax was, bood men mij een tienjarig contract aan. Maar nog was ik na achttien maanden weg”, kijk hij terug op zijn tijd in Amsterdam.

Toch heeft Jol goede hoop dat zijn verblijf bij the Cottagers een lang leven beschoren is. Vorig seizoen wilde Fulham hem al halen, maar toen blokkeerde Ajax zijn vertrek. “Voetbal gaat om relaties”, aldus Jol. “Fulham was vriendelijk tegen me, toen ik daar vorig jaar heen kon. En dit jaar waren ze weer goed voor me. Ik ken de redenen voor Mark Hughes' vertrek niet. Ik dacht eerlijk gezegd dat hij hier een paar jaar zou blijven, want hij deed het goed. Ik dacht aan andere uitdagingen, andere clubs. Maar toen Alistair Mackintosh me belde, kwam ik de volgende dag.”

Bezig met laden …