voetbalzone

Ajax breekt contract open: ‘Dit geeft rust om verder te revalideren’

Thijs Post14 mrt 2016, 13:02
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 13:02
Advertentie

Ajax heeft met Jaïro Riedewald overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract. Zijn verbintenis liep tot de zomer van 2019 en Riedewald heeft voor een jaar bijgetekend tot medio 2020. De verdediger speelde tot nu toe 63 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax.

/

De negentienjarige Riedewald is voorlopig niet inzetbaar bij Ajax, omdat hij onlangs zijn enkel brak. “Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren. Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig wat betreft de revalidatie. Ik loop nog op krukken, maar dat is om de enkel meer rust te geven”, laat hij weten via de officiële kanalen. Riedewald hoopt dit seizoen nog minuten te kunnen maken in Ajax 1 of Jong Ajax.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft het over ‘een goed signaal’ naar de spelers. “Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dit stappenplan is Jaïro een voorbeeld.” De blessure van Riedewald was voor Ajax geen reden om niet te verlengen, zo geeft Overmars aan.

Bezig met laden …