voetbalzone

Ajax Cape Town zet Stekelenburg op straat na mindere reeks

Erik van Dam02 okt 2012, 19:13
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2012, 19:13
Advertentie

Maarten Stekelenburg is niet langer de hoofdtrainer van Ajax Cape Town. De 39-jarige Amsterdammer was sinds juli 2011 in dienst bij de Zuid-Afrikanen, maar dit seizoen loopt het van geen kant bij de club. Na zes speelronden staat Ajax Cape Town voorlaatste in de Premier Soccer League en daarom is Stekelenburg geslachtofferd.

George Comitis, CEO van het Afrikaanse filiaal van Ajax, bevestigt dinsdag via de officiële kanalen dat Stekelenburg niet langer werkzaam is in Kaapstad. “Maarten had de steun van de spelers, maar helaas werden we door de recente slechte resultaten hiertoe gedwongen. We hebben maar drie van de laatste negentien duels gewonnen.”

“We moesten iets veranderen, voor het te laat was”, vervolgt Comitis. “We gaan ons nu niet haasten om een nieuwe coach te vinden; deze club heeft iemand nodig die in onze filosofie gelooft.” Voor Stekelenburg, toevalligerwijs naamgenoot van de Oranje-doelman, werkten Foppe de Haan, Muhsin Ertugral en Craig Rosslee als trainer in Kaapstad. De Nederlanders Leo van Veen en Henk Bodewes werkten er ook enige tijd.

Bezig met laden …