voetbalzone

Ajax deed geen toezeggingen: 'Mag een half jaar lang aan alles wennen'

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 07:00
Advertentie

Na nog geen veertig wedstrijden in de hoofdmacht van sc Heerenveen heeft Daley Sinkgraven de overstap naar Ajax gemaakt. De negentienjarige middenvelder tekende in Amsterdam een contract tot de zomer van 2019, met een optie voor een extra jaar. Sinkgraven hield naar eigen zeggen geen rekening met een winterse transfer, maar opeens zat hij in de Amsterdam ArenA.

voetbalzone

"Ineens ging het toch nog snel. Aan het begin van vorige week zat ik in de Amsterdam ArenA met mijn zaakwaarnemer rond de tafel met Frank de Boer en Marc Overmars”, blikt de middenvelder in gesprek met Voetbal International terug op de ontwikkelingen. De jeugdinternational heeft geen toezeggingen gekregen. “Ik mag het komende half jaar aan alles wennen en ik zal net als ieder ander moeten knokken voor mijn plaatsje.”

Sinkgraven was bij Heerenveen vrijwel verzekerd van een basisplaats. Dat is het komende half jaar bij Ajax maar de vraag. Een situatie á la Richairo Zivkovic dreigt zodoende. “Dat is wel even door mijn hoofd gegaan, maar niet iedere speler is hetzelfde. Ik zeg daarmee niet dat ik beter ben dan Richairo Zivkovic. Alleen dat situaties verschillen en dat het natuurlijk ook aan mezelf ligt hoe het bij Ajax gaat.”

Bezig met laden …