voetbalzone

Ajax dendert door en haalt Francisco Conceição op in Portugal

Rian Rosendaal21 jul 2022, 20:00
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2022, 20:00
Advertentie

Francisco Conceição vervolgt zijn loopbaan bij Ajax, zo brengt de landskampioen uit Amsterdam officieel naar buiten. De van FC Porto afkomstige vleugelaanvaller (19) kwam zonder problemen door de medische keuring, waarna hij zijn handtekening zette onder een meerjarige verbintenis. Ajax betaalt de afkoopsom van vijf miljoen euro voor Conceição, die in Portugal beschikte over een doorlopend contract tot medio 2023.

Conceição is jonge en getalenteerde vleugelspeler die trainer Alfred Schreuder meer opties moet geven op de flanken in Amsterdam. In Portugal wordt hij gezien als een groot talent en Ajax zal het daar mee eens zijn, getuige de transfersom van vijf miljoen die de club voor Conceição neertelt. Dat bedrag stond als vastgestelde afkoopsom in het contract van de Portugees. Zelf wilde hij maar wat graag naar Ajax en dus vormden de gesprekken over een contract in de Johan Cruijff ArenA geen probleem.

Tweets by FConceicao7

De zoon van oud-prof en huidig trainer van Porto Sergio Conceição is alweer de vierde zomeraanwinst van technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar: Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Calvin Bassey werden eerder al vastgelegd. De verdediger van Rangers werd binnengehaald als beoogde opvolger van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez.

Ajax is niet klaar op de transfermarkt, want binnen afzienbare tijd zal ook de terugkeer van Brian Brobbey definitief gemaakt worden. Daarnaast moet er volgens Gerry Hamstra, die samen met Klaas-Jan Huntelaar de technische zaken regelt in Amsterdam, nog een extra aanvallende optie bij moet komen. "We zitten te kijken naar een targetman voor in de spits", liet hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Vanuit Amsterdam klinken de geluiden dat de komst van Conceição niet betekent een vertrek van Antony aanstaande is. Ajax heeft een prijskaartje van tachtig miljoen euro om de nek van zijn oogappel gehangen en is niet van plan concessies te doen. De Portugese nieuweling moet in de schaduw van de eveneens Portugees sprekende Antony rijpen voor het onafwendbare moment dat deze Ajax wel achter zich laat.

Bezig met laden …