voetbalzone

Ajax-doelwit hult zich in nevelen over Amsterdamse interesse

Mart Oude Nijeweeme13 jun 2023, 09:20
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 09:20
Advertentie

In Rusland is verbaasd gereageerd op de interesse van Ajax in Eduard Spertsyan. De middenvelder van FK Krasnodar werd vorige week door De Telegraaf gelinkt aan een overstap naar de Amsterdammers. Zelf lijkt hij echter nog van niets te weten. Ajax zou de aanvallende middenvelder voor negen miljoen euro kunnen overnemen van de nummer zes van het afgelopen seizoen.

Spertsyan werd afgelopen weekend, na de verloren bekerfinale tegen CSKA Moskou, gevraagd naar de interesse van Ajax. "Een transfer naar Ajax? Ik weet van niets", wordt de middenvelder geciteerd door Sport24. De Armeen heeft nog een contract tot medio 2026 bij Krasnodar, maar kan door zijn uitstekende cijfers dit seizoen - 14 goals en 14 assists in 41 wedstrijden - rekenen op interesse uit het buitenland. "Ik zie het best zitten om in Europa te spelen, maar laten we het allemaal afwachten."

Voormalig Russisch international Alexander Mostovoy heeft zijn oordeel wel klaar. "Ik ben het eens met de beslissing om Spertsyan de prijs voor beste middenvelder toe te kennen, hij heeft die terecht ontvangen. Als er een aanbieding van Ajax komt, moet hij absoluut akkoord gaan. Daar zou hij niet over na moeten denken. Ajax staat bekend om het opleiden van jonge spelers. Natuurlijk is er een enorme concurrentie en zal hij moeten vechten voor zijn plek. Maar je moet het in ieder geval proberen”, citeert RIA Novosti Mostovoy.

Spertsyan en Krasnodar moesten de Russische beker zondag aan CSKA Moskou laten. De hoofdstedelingen waren na strafschoppen te sterk. Spertsyan was zelf trefzeker vanaf de stip, maar zag twee ploeggenoten falen. Afgelopen winter werd de middenvelder nog gelinkt aan PSV en Feyenoord. In Eindhoven zagen ze in de Armeens international een vervanger voor de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. Bij Ajax wordt Spertsyan gezien als nieuwe nummer 10.

Bezig met laden …