voetbalzone

Ajax-doelwit krijgt onderscheiding en alle lof voor recente optredens

Erik van Dam06 mei 2011, 12:19
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2011, 12:19
Advertentie

Thulani Serero is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Zuid-Afrikaanse competitie. De 21-jarige aanvaller van Ajax Cape Town speelde in maart en april zeven duels, waarin hij drie keer scoorde. Zijn team won vier keer, speelde één keer gelijk en verloor twee duels. Serero maakt veel kans om te verkassen naar Ajax, het moederfiliaal van zijn huidige club.

De enkelvoudig Zuid-Afrikaans international was vorige maand enige tijd op proef in Amsterdam, samen met Clayton Daniels. Waar Daniels nog een keer mag terugkomen om zich te bewijzen, heeft Ajax al voldoende gezien van Serero om hem vast te willen leggen. Ajax gaat, samen met de speler, bekijken of het tot een overgang van Kaapstad naar Amsterdam kan komen. Serero speelde dit seizoen tot dusver 26 competitiewedstrijden voor Cape Town, getraind door Foppe de Haan, en scoorde daarin tienmaal.

De jury van de Zuid-Afrikaanse competitie komt superlatieven tekort voor de optredens van Serero. “Hij is Zuid-Afrika's eigen versie van Lionel Messi”, overdrijft men. “Dat is misschien wel erg lovend, maar het is een indicatie van wat deze speler in huis heeft.” Serero kan ook een bedrag van tienduizend rand verwachten als bijbehorend geldbedrag bij de Speler van de Maand-prijs.

Bezig met laden …