voetbalzone

Ajax doet goede zaken: ‘Hij heeft een goede techniek en is slim’

Dominic Mostert30 dec 2017, 17:20
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2017, 17:20
Advertentie

Ajax wil Nicolás Tagliafico binnenkort voorstellen als nieuwste aankoop. De linksback, die naar verluidt voor vierenhalf miljoen euro overkomt van Independiente, is volgens de Argentijnse sportjournalist Guillermo Tagliaferri 'in alles' een moderne linksback. De 25-jarige Tagliafico is belangrijk geweest voor Independiente, vertelt Tagliaferri.

Tagliafico is aanvoerder in Argentinië levert volgens de journalist ook in aanvallend opzicht zijn bijdrage. "Hij komt vaak mee op en zorgt daarmee voor gevaar. Afgelopen jaar heeft hij ook centraal in de verdediging gespeeld en als nummer zes, net voor de verdediging. Dat ging hem ook goed af", laat de journalist weten aan ELF Voetbal.

"Hij heeft een goede techniek, is handig met de bal, slim en een echte liefhebber. Hij leverde dit jaar een grote bijdrage in de winst van de Copa Sudamericana", somt Tagliaferri op. Dat Argentijnen zelden in Nederland spelen, vindt hij moeilijk te verklaren. "In België en Italië, twee niet-Spaanse landen, lopen veel Argentijnen rond. Ik heb echt geen idee. Wellicht wordt de weg nu gebaand."

Bezig met laden …