voetbalzone

Ajax doet zaken met Santos: ‘Dan moet het wel een goede zijn’

Yanick Vos08 jul 2017, 11:34
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2017, 11:34
Advertentie

Ajax presenteert op korte termijn de Braziliaanse spits Danilo Pereira da Silva. De achttienjarige aanvaller komt over van Santos en kost de Amsterdammers volgens De Telegraaf twee miljoen euro. Oud-Ajacied Wamberto denkt dat Ajax een goede slag heeft geslagen met de Braziliaanse jeugdinternational. De voormalig buitenspeler heeft Danilo nog nooit in actie gezien. “Maar als hij van Santos komt, moet het een goede zijn”, stelt Wamberto.

Danilo kreeg al een rondleiding op De Toekomst en wordt zaterdag medisch gekeurd. Hij sluit komend seizoen naar verwachting aan bij Ajax Onder-19, de ploeg van John Heitinga. "Te jong? Nee, juist niet. Nu kan hij mooi wennen aan zijn nieuwe omgeving”, laat Wamberto weten aan ELF Voetbal. "Brazilianen kunnen niet vroeg genoeg de stap maken. De taal leren, het land leren kennen. Van beide kanten is dit een goede stap."

De talentvolle spits heeft het eerste elftal van Santos nooit gehaald. Wel heeft hij een trefzekere periode bij Santos Onder-20 achter de rug, met zeven treffers in zijn eerste acht wedstrijden. "Hoe heet die jongen? Danilo Pereira da Silva zegt me niets. Maar als hij van Santos komt, moet het een goede zijn. De club levert al jaren op rij goede spelers af aan Europese topclubs. Denk aan Neymar. Santos heeft al zeker vijf jaar de beste jeugdopleiding van Brazilië. Hoeveel heeft Ajax betaald? Twee miljoen euro? Dat is een logisch bedrag, een goede investering voor Ajax."

Voorlopig zal Danilo zich in de jeugd van Ajax moeten bewijzen, alvorens hij aan een debuut in de hoofdmacht mag denken. Daar lopen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar rond, terwijl Mateo Cassierra ook in de punt van de aanval uit de voeten kan. Bij Jong Ajax staat Kaj Sierhuis in de spits.

Bezig met laden …