voetbalzone

‘Ajax dreef prijs van Álvarez plots op om biedingenoorlog te creëren’

Mart Oude Nijeweeme23 jun 2023, 08:58
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 08:58
Advertentie

De transfer van Edson Álvarez van Ajax naar Borussia Dortmund lijkt uit te draaien op een impasse. De Duitsers zijn niet van plan om meer dan 40 miljoen euro te betalen, terwijl in Amsterdam minimaal 45 miljoen euro wordt verlangd. De Westdeutsche Allgemeine Zeitung schrijft dat Dortmund zijn hand niet gaat overspelen en vast wil houden aan een maximale som van 40 miljoen.

Voor Álvarez kunnen de laatste plooien niet snel genoeg worden gladgestreken. De middenvelder is al enige tijd persoonlijk rond met Dortmund en wil graag zekerheid over zijn toekomst. Een deal zou betekenen dat hij zich meteen bij de start van de voorbereiding kan melden bij zijn nieuwe ploeggenoten. Daar lijkt het voorlopig echter niet op uit te draaien, daar Ajax vasthoudt aan zijn vraagprijs van 45 miljoen euro.

Die som lag volgens WAZ eerder rond de 30 tot 35 miljoen euro. Toen Dortmund bereid was dat bedrag op tafel te leggen voor Álvarez, besloot Ajax de prijs op te drijven. Duitse bronnen melden dat de club dat deed met de intentie om een biedingenoorlog op gang te brengen. Ook West Ham United is geïnteresseerd in de diensten van de Mexicaan. Dortmund heeft als streven om uiterlijk in de laatste week van juni tot een akkoord te komen met Ajax.

Mocht het Dortmund niet lukken om Álvarez los te weken, dan heeft de club een schaduwlijst paraat met andere kandidaten. Daarop prijkt onder meer Morten Hjulmand (Lecce). De Deen is aanzienlijk goedkoper, daar zijn vraagprijs wordt geschat op vijftien miljoen euro. Ook de naam van Felix Nmecha wordt in verband gebracht met Dortmund. De middenvelder van VfL Wolfsburg wordt net als Hjulmand gezien als 'koopje' met een som van vijftien tot twintig miljoen.

Bezig met laden …