voetbalzone

Ajax en Barcelona komen superlatieven tekort: 'Messi is een genie'

Daniel Cabot Kerkdijk19 sep 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2013, 09:20
Advertentie

Barcelona was woensdagavond weliswaar met 4-0 te sterk voor Ajax, maar Gerardo Tata Martino zag nog wel wat minpuntjes. "We waren niet zo briljant als de 4-0 misschien aangeeft, maar we hebben verdiend gewonnen", zei de trainer, wiens vader dinsdag overleed, na afloop van het Champions League-duel in het Camp Nou.

/

"In de tweede helft hadden we beter controle over het spel moeten krijgen", oordeelde Martino. De opvolger van Tito Vilanova keek tevreden toe hoe Lionel Messi zijn ploeg op sleeptouw nam. De aanvaller nam drie doelpunten voor zijn rekening. "De trainers hebben het er altijd over hoe verrassend hij is. Ik ben er ook zo één."

Neymar kwam woorden tekort om Messi te loven. "Ik ben blij dat ik hem kan helpen. Hij is een genie." Ook Lerin Duarte ondervond aan de levende lijve hoe goed de dribbelaar uit Rosario is. "Hij is niet te stoppen", stelde de Champions League-debutant. Niklas Moisander erkende de kracht van Barcelona na rust. "Tegen Real Madrid verloren we in de voorgaande jaren ook met dergelijke cijfers. Barcelona en Real Madrid zijn nu eenmaal de beste ploegen van de wereld. Messi is daarnaast van een andere planeet."

Bojan Krkic kon terugkijken op een goed optreden bij Ajax. Logischerwijs was de van de Catalanen gehuurde aanvaller allerminst tevreden over het resultaat. "Je kan je op allerlei mogelijke manieren voorbereiden, maar dan komt er een fenomeen als Messi langs en die verwoest al je plannen."

Bezig met laden …