voetbalzone

Ajax en FC Utrecht in gesprek: 'Het verschil moet overbrugbaar zijn'

Bart Kruyt02 jul 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2013, 07:00
Advertentie

Toby Alderweireld staat op het lijstje bij Bayer Leverkusen, maar die club versterkte zich vorige week met Emir Spahic van Sevilla en dus is het nog maar de vraag of Alderweireld nog naar de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Bundesliga kan verkassen. Bij Ajax gaat men desondanks uit van een vertrek van de Belg en de landskampioen is druk bezig met de komst van Mike van der Hoorn als vervanger. De verdediger van FC Utrecht heeft al een contractvoorstel ontvangen.

/

Van der Hoorn kan voor vier seizoenen tekenen bij Ajax, maar zal pas worden aangetrokken als Alderweireld daadwerkelijk is verkocht. FC Utrecht heeft Ajax toestemming gegeven om te onderhandelen met Van der Hoorn: "We hebben de afgelopen weken diverse keren in een heel prettige, open maar ook zakelijke sfeer met Ajax gesproken", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van Utrecht tegen De Telegraaf.

"Wij hebben Marc Overmars heel duidelijk gezegd wat we Mike waard vinden en Ajax heeft dat ook gedaan. Dat verschil moet overbrugbaar zijn, denken we beiden", vervolgt Van Schaik. "Dus dan mogen club en speler van ons met elkaar praten. Dan komt er ook snel duidelijkheid." De twintigjarige Van der Hoorn heeft een sterk seizoen bij Utrecht achter de rug, maar speelde vervolgens een matig EK voor spelers onder de 21 jaar. Frank de Boer liet onlangs al weten dat Ajax Van der Hoorn niet zal beoordelen op de wedstrijden tegen Spanje en Italië.

Bezig met laden …