Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Feyenoord grijpen naast Omari Hutchinson: Ipswich Town breekt clubrecord en betaalt grof geld aan Chelsea

Laatste update:

Ipswich Town heeft zich verzekerd van de diensten van Omari Hutchinson, zo schrijven onder meer Fabrizio Romano en Simon Johnson van The Athletic. The Tractor Boys tasten daarvoor behoorlijk diep in de buidel.

Ipswich betaalt namelijk 22,5 miljoen pond - omgerekend 26,5 miljoen euro - aan Chelsea om nog langer over Hutchinson te mogen beschikken. In eerste instantie betaalt Ipswich twintig miljoen pond, waar het bedrag met bonussen nog kan oplopen tot 22,5 miljoen pond. Dat is een clubrecord, en behoorlijk ook.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nog nooit eerder betaalde de club waarvan Kieran McKenna momenteel de trainer is namelijk meer dan 6,75 miljoen euro voor een speler. Met de televisiegelden van de Premier League is volgend jaar echter een heleboel meer mogelijk, financieel gezien.

En dus heeft Ipswich besloten om te wedden op een paard dat het al kent. Hutchinson verdedigde vorig seizoen namelijk ook al de blauw-witte clubkleuren en kent de club dus door en door. In 44 competitiewedstrijden kwam de twintigjarige creatieveling tot tien doelpunten en zes assists.

Ook Arsenal snoept overigens mee van de transfer. De Noord-Londenaren bedongen een doorverkooppercentage bij zijn transfer naar Chelsea in 2022. Ook the Blues hebben een doorverkooppercentage opgenomen bij de verkoop van Hutchinson.

Zowel Ajax als Feyenoord waren ook serieus geïnteresseerd in de diensten van de in Engeland geboren Jamaicaan. Een vraagprijs van ruim 25 miljoen is voor beide ploegen veel te gortig en dus is er al doorgeschakeld. Alternatieven voor de buitenpositie zijn daarom reeds in kaart gebracht.

Ajax liet het oog vallen op Fiorentina's Jonathan Ikoné, hoewel Tim van Duijn van Voetbal International die interesse enigszins afzwakte. Wat vaststaat is dat de Amsterdammers zich gaan versterken op de rechtsbuitenpositie.

Feyenoord gaat zich ondertussen in ieder geval versterken met Julián Carranza. De 24-jarige Argentijn is echter vooral een centrumspits, waardoor de Rotterdammers nog altijd op zoek zijn om de naar Newcastle United terugkerende Yankuba Minteh te vervangen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, een promovendus uit Engeland is geen partij voor ons als ze dezelfde speler willen.

28 juni 2024 om 19:31
0

De top 5 uit de Championship ook niet financieel gezien dan. De verhoudingen zijn wat dat betreft bijzonder te noemen.

28 juni 2024 om 19:46
0

Denk ook niet dat je dit had moeten willen, ook niet voor een miljoen of 15-20. 16 g/a in 44 potjes is echt niet heel denderend en de Championship is ook geen enorm hoog niveau. Vooral in het rechterrijtje is dat voornamelijk gewoon klassiek brexitvoetbal.

28 juni 2024 om 19:53
0

Dit had je echt wel moeten willen, als het financieel mogelijk was geweest. Echt een schitterende speler.

28 juni 2024 om 21:16
0

Zijn wel meer schitterende spelers die je niet per se verder helpen. Denk aan een Taarabt, Ben Arfa, Neymar bij PSG, of zelfs een Ihattaren. Stuk voor stuk prachtige spelers om naar te kijken, maar betekent niet dat je er koste wat het kost aan moet beginnen.

28 juni 2024 om 21:32
0

Hij heeft zijn leeftijd en HG status mee. Denk niet dat je veel verlies zou maken op hem mocht hij het niet waar maken.

28 juni 2024 om 22:42
0

Dat weet ik niet hoor. Dat was bij een speler als Bassey wel zo, maar die had dan ook wel bij Rangers in de Europa League laten zien over kwaliteiten te beschikken op een hoog niveau. Deze jongen heeft het vooralsnog alleen op Championship laten zien en heeft echt geen geweldige cijfers neergezet. Het is geen talent a la Grealish bij Aston Villa was. Als hij flopt dan zal je hem vast kunnen slijten in Engeland, maar ik betwijfel of de PLclubs voor hem in de rij staan. Denk dat je dan sneller bij Championshipclubs uitkomt en die betalen gewoon minder. Als je je bedenkt dat Feyenoord niet zo lang geleden nog geen half miljoen voor een nieuwe spits uit kon trekken is een dergelijke gok voor dit geld gewoon enorm onverstandig.

In financieel opzicht hartstikke lollig gedaan, maar deze jongen had het wat mij betreft om een serieuze kans te krijgen tijdens de voorbereiding. Hij kan op de flank spelen, waar we met name op de linkerflank toch wel wat kleine probleempjes hebben.

Ik hoop dat dit soort transfers de jongens binnen de club en de jongens die op weg zijn naar de club aan het denken zet. De weg naar Chelsea 1 is volledig afgesloten voor iedereen met het keurmerk ‘pure profit’. Hopelijk krijgen we de aankomende jaren niet meer voor elkaar om fatsoenlijk talent aan te trekken en dwingt het de technisch directeurtjes om een verandering van koers in te gaan zetten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren