voetbalzone

‘Ajax en Feyenoord kunnen optie doorstrepen in zoektocht naar rechtsback’

Rian Rosendaal19 jul 2023, 22:49
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 22:49
Advertentie

Feyenoord en Ajax lijken definitief naast Elias Jelert te grijpen. Ekstra Bladet brengt woensdag namelijk naar buiten dat de twintigjarige rechtsback spoedig een nieuw contract gaat ondertekenen bij FC Kopenhagen. Met de nieuwe deal ligt Jelert tot medio 2027 vast in de Deense hoofdstad. De huidige verbintenis van de begeerde vleugelverdediger loopt nog drie seizoenen door.

Ekstra Bladet meldde onlangs al dat Jelert salarisverhoging tegemoet kon zien en nu deelt Kopenhagen zelfs een nieuw en meerjarig contract uit. De jonge rechtsback brak afgelopen seizoen door bij de kampioen van Denemarken en zijn ontwikkeling bleef niet onopgemerkt over de grens. Feyenoord, Ajax, Eintracht Frankfurt en Stade Rennes informeerden bij zijn management om te horen of een transfer mogelijk is. Vanuit Nederland kwam nog geen bod en zoals het er nu naar uitziet zal Jelert zijn opwachting in de Eredivisie niet maken.

Kopenhagen hoeft ook niet deze zomer al per se enkele miljoenen euro's te ontvangen en Jelert zelf heeft geen haast om zijn vaderland te verlaten. De verdediger wil met Denemarken naar het EK in 2024, wat voor hem een ideaal podium kan zijn. De verwachting is dat hij dan een mooie transfer zal maken, al sluit bovengenoemde krant niet uit dat Jelert op korte termijn alsnog vertrekt uit Kopenhagen. De Deense transferperiode is geopend tot 2 september.

Feyenoord en Ajax zoekende
Feyenoord houdt nog steeds rekening met een vertrek van Lutsharel Geertruida, die reeds is gelinkt aan RB Leipzig. Daarnaast is de naam van Marcus Pedersen gevallen bij VfL Wolfsburg en Torino. Ajax lijkt weinig heil te hebben in een verdere samenwerking met Jorge Sánchez, al bracht clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf maandag nog naar buiten dat het niet is uitgesloten dat de Mexicaanse rechtsback in Amsterdam blijft.

Bezig met laden …