voetbalzone

Ajax en Feyenoord lijken kansloos na horen van vraagprijs: 35 miljoen euro

Jan Hoeksema03 jun 2024, 18:09
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:12
Advertentie

Omari Hutchinson zien we komend seizoen vermoedelijk niet in de Eredivisie. De twintigjarige vleugelspeler van Chelsea geniet interesse van zowel Feyenoord als Ajax, maar de Londenaren zijn niet bereid Hutchinson te verhuren. Voor een permanente transfer verlangt Chelsea bovendien een transfersom van tussen de 30 en 35 miljoen euro, bedragen die beide Eredivisie-clubs hoogstwaarschijnlijk niet kunnen ophoesten.

Fabrizio Romano bracht maandagmiddag het nieuws over Hutchinson naar buiten. Chelsea staat alleen open voor een permanent vertrek van de vleugelspeler, aldus de Italiaanse transfermarktexpert.

Clubs die interesse hebben in een definitieve overname van de aanvaller, moeten over de brug komen met een bedrag van tussen de 25 en 30 miljoen pond, omgerekend zo'n 30 en 35 miljoen euro respectievelijk.

Naast Feyenoord en Ajax zouden ook VfB Stuttgart en enkele Premier League-clubs op het vinkentouw zitten voor Hutchinson. Van die ploegen hebben die Schwaben op het moment de beste papieren.

Hutchinson maakte afgelopen seizoen grote indruk in het Championship bij Ipswich Town, dat met een tweede plek directe promotie naar het hoogste niveau van Engeland wist te bewerkstelligen.

The Tractor Boys huurden de Jamaicaan gedurende het seizoen van Chelsea. Bij Ipswich was Hutchinson goed voor vijftig wedstrijden, elf doelpunten en zes assists.

De tweevoudig international van Jamaica staat sinds de zomer van 2022 onder contract bij the Blues. Chelsea nam Hutchinson destijds over uit de jeugdopleiding van Arsenal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …