voetbalzone

Ajax en Fulham strijken laatste plooien glad: Bassey vertrekt uit Amsterdam

Sam Vreeswijk26 jul 2023, 14:28
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:03
Advertentie

Calvin Bassey gaat Ajax definitief inruilen voor Fulham. Dat meldt journalist Reon Boeringa van Voetbal International. De overgang van de 23-jarige verdediger zat er al langer aan te komen, maar het leek erop dat Bassey zelf helemaal niet wilde vertrekken uit Amsterdam. Dat gaat nu dus toch gebeuren. Met de overstap is een bedrag van 21 miljoen euro gemoeid. Bassey tekent bij Fulham volgens meerdere media een contract voor vijf jaar.

"De laatste hobbels voor transfer Calvin Bassey van Ajax naar Fulham zijn genomen", meldt Boeringa woensdagmiddag op Twitter. "Zijn medische keuring in Londen staat daardoor ingepland, bevestigen bronnen rondom de transfer. Deal van 21 miljoen (euro, red.) op korte termijn voltooid." Daarmee lijdt Ajax een verlies van zo'n twee miljoen euro op Bassey, daar de verdediger vorig jaar voor 23 miljoen euro overkwam van Rangers.

Vorige week werd er al melding gemaakt van een akkoord tussen Ajax en Fulham. Bassey zelf moest nog wel een akkoord bereiken met de Engelsen, en dat leek enige tijd spannend te worden. De linkspoot wilde zelf aanvankelijk namelijk niets van een vertrek weten. Onder druk van de Amsterdammers móést hij echter wel overstag gaan, waarna de Nigeriaans international toch de gesprekken startte. Fabrizio Romano meldde maandag vervolgens al dat de onderhandelingen tussen de mandekker en Fulham zich ‘in een zeer vergevorderd stadium’ bevonden.

Nu gaat de overstap er dus definitief komen. Daarmee laat Bassey Amsterdam na een jaar alweer achter zich. Het lukte de verdediger nooit echt te imponeren bij Ajax. Hij kwam uiteindelijk tot 39 duels, waarin hij één keer trefzeker was. Bassey had in Amsterdam Lisandro Martínez, die vorig jaar na een lange soap voor maximaal 67 miljoen euro overstapte naar Manchester United, moeten doen vergeten. De tienvoudig Nigeriaans international begon nog hoopvol aan het seizoen, maar al snel kwamen zijn matige voetballende kwaliteiten aan het licht.

Bezig met laden …