Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en KRC Genk richten pijlen op Argentijn Julio Soler’

Laatste update:

Julio Soler geniet belangstelling van Ajax en KRC Genk, zo meldt journalist Uriel Iugt, werkzaam voor het Argentijnse Mercado de Pases. De negentienjarige linksback van Lanús zou zelfs al een voorstel hebben gekregen vanuit Amsterdam. Soler ligt bij zijn club nog tot december 2026 vast.

De Argentijnse jeugdinternational speelde tot dusver 36 officiële wedstrijden namens Lanús. Daarin was Soler goed voor twee assists. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van de linksbenige vleugelverdediger op zo’n 2 miljoen euro.

Volgens Iugt komt het eerste bod van Ajax niet in de buurt van het bedrag dat Lanús verlangt voor de tiener. Soler zelf zou zich afvragen of hij al klaar is voor de stap naar Europa. De linksback blijft het liefst tot december voor Lanús spelen, wanneer het seizoen in Argentinië erop zit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Naast Ajax is ook KRC Genk geïnteresseerd in de diensten van Soler. Eerder werd de in Paraguay geboren Argentijn gelinkt aan FC Porto. Met een transfer naar Ajax kan Soler in de voetsporen treden van meerdere landgenoten.

Gastón Ávila werd afgelopen seizoen de tiende Ajacied van Argentijnse komaf. Iván Gabrich, Mariano Juan, Mauro Rosales, Darío Cvitanich, Nicolás Tagliafico, Lisandro Magallán, Lisandro Martínez, Lucas Ocampos en Gerónimo Rulli gingen hem voor.

Bij Ajax kan Soler ook direct de opvolger van Ávila worden. De 22-jarige linksback kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp FC en kende een dramatisch debuutjaar in Amsterdam.

Volgens Transfermarkt is de marktwaarde van Ávila gekelderd naar 5 miljoen euro. In totaal speelde de Argentijn slechts 490 minuten in de hoofdmacht van Ajax, verdeeld over acht officiële optredens.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ah, linksback nummer 5 (?). Zou een logische aankoop zijn.

29 juni 2024 om 09:40
0

Lijkt me inderdaad dat op die positie eerst e.e.a. moet vertrekken. Al voldoen alle vijf nu niet, dus in die zin kan het ook prima.

29 juni 2024 om 09:43
0

Nee, dat kan niet prima en ik ben het met Psv18 eens. Slijt er eerst een paar voordat je nog iemand koopt. Hato zal sowieso niet hoeven te vertrekken en kan daar gewoon spelen. Dus eerst even afscheid nemen van 2 backs

29 juni 2024 om 09:51
0

Het zou mij niks verbazen als onder deze nieuwe trainer (eentje die speelt met een plan en visie) 2 á 3 van die onze backs zo slecht nog niet blijken te zijn

29 juni 2024 om 10:10
0

Cocqie je hebt natuurlijk geen idee wat er achter de schermen al speelt. Ik vind dat soort opmerkingen dan altijd een beetje voorbarig.

29 juni 2024 om 10:54
0

Het was dan ook een grapje, Cocqie. Rustig aan lieverd.

29 juni 2024 om 13:35
0

Ik heb inderdaad geen idee wat er achter de schermen speelt, maar dat mag je me dan vertellen. Het punt is wel dat er gewoon nog niemand weg is. Transfer kunnen altijd nog klappen en geruchten zijn ook maar geruchten

29 juni 2024 om 16:54
0

Lijkt me zaak om gewoon door te selecteren en het vizier op de toekomst te hebben. Welke linksback van onder de 20 jaar heeft echt potentie nu bij Ajax?

Ik zie alleen maar goeie ontwikkelingen hierin, je moet er op tijd bijzijn wil je toppers naar Nederland kunnen halen. Als ze 23 zijn dan zijn ze al niet meer haalbaar. Plus wat meer Argentijnse grinta mag er ook wel weer in.

Van de linksbacks nu heb je Sosa, een natte dweil met een goeie voorzet. Kan (of wil) totaal niet verdedigen.

Baas is een leuke wissel/concurrent om erbij te houden. Kan zich in de Eredivisie staande houden, Europees weten we niet.

Wijndal is een apart geval, je zou denken dat hij wel iets kan maar het kwam er bij Ajax helemaal niet uit. Kan dus evt ook wissel/concurrent zijn als hij beter gaat spelen aankomend seizoen.

Martha is weg.

Avila hoeven we het niet over te hebben denk ik. Is ook zeker niet het type linksback dat Ajax nodig heeft.

Hato? Vind ik geen linksback. Kan er wel spelen maar ik zou altijd gaan voor 2 specialisten. Hato kan er dan spelen in geval van nood.

Okee, er zijn teveel linksbacks, maar volgens mij kan het echt geen kwaad om jonge talenten naar Amsterdam te halen. Op welke positie dan ook eigenlijk.

29 juni 2024 om 09:41
0

Je ze gaan ook geen linksback halen als er niet eerst een aantal vertrekken. Wijndal, Sosa staan sowieso wel op de nominatie om te vertrekken.

29 juni 2024 om 09:42
0

Welke linksback is momenteel goed genoeg?

29 juni 2024 om 12:17
0

Gezien er zeker 4 verkocht gaan worden wel toch?

Hmmmm, Ajax en Argentijnen is tot nu toe nooit een gelukkig huwelijk geweest. Op de een of andere manier lijkt het niet te matchen.

29 juni 2024 om 09:52
0

?? Martinez, Tagliafico?

29 juni 2024 om 10:14
0

Ik vond dit ook een vrij bijzondere opmerking, maar jij reageert dus hetzelfe😂

29 juni 2024 om 10:28
0

Dat zijn er twee die inderdaad geslaagd zijn. Twee anderen kan ik niet noemen. Jij wel?

29 juni 2024 om 10:30
0

Nee, maar er zijn ook niet heel veel Argentijnen die voor Ajax hebben gespeeld. Overigens hebben we wel nog Rosales gehad, ook een leuke voetballer. Daartegenover dan wel weer Cvitanich, Gabrich en dergelijke. Maar een ongelukkig huwelijk kun je het moeilijk noemen als je 1 van de meest succesvolle periodes in de geschiedenis van de club met 2 argentijnen in de basis stond.

29 juni 2024 om 10:31
0

Rulli? Is gewoon prima aanwinst geweest.

30 juni 2024 om 11:15
0

Bij Ajax hebben 10 Argentijnen ooit gespeeld:

Gastón Ávila (zit er net een jaar, ik durf nog niet te stellen dat we kunnen spreken van een flop);
Darío Cvitanich (weinig gespeeld, maar wel hele goede stats in die paar wedstrijden, zeker in zijn eerste seizoen).
Iván Gabrich (miskoop)
Mariano Juan (miskoop)
Lisandro Magallán (miskoop)
Lisandro Martínez (topaankoop)
Lucas Ocampos (mismatch)
Mauro Rosales (geslaagd)
Gerónimo Rulli (geslaagd)
Nico Tagliafico (topaankoop)

29 juni 2024 om 10:46
0

Wauw. De spreekwoordelijke zweetdruppels van Martinez en Tagliafico zijn in de Arena niet eens opgedroogd en je bent ze al vergeten?

29 juni 2024 om 11:02
0

Hahaha onder welke steen kom jij vandaan?martinez ,nico en nu nog steeds rulli en in t verleden idd nog een paar als dario en gabrich

29 juni 2024 om 11:08
0

@puistje wat klets jij nou, Tagliafico en Martinez strijders eerste klas waar ik van kon genieten

Is dit de positie waar Ajax zich nu op moet richten? Of is er al een deal ophanden voor Sosa of Avila?

Klinkt verder wel interessant een 19 jarige Argentijn.

29 juni 2024 om 09:56
0

Andere posities hebben intern wel meer prioriteit, ja. Denk kijkend naar het profiel dat dit mocht het een optie zijn, hij eerder ook iemand is voor jong Ajax, dan het eerste. Beetje hetzelfde als die Belgische jongen.

29 juni 2024 om 10:10
0

Avila sowieso niet. Die is nog tot de winter geblesseerd.

Zuid-Amerikaans medium + meer dan 1 club in t bericht = vrijwel zeker zaakwaarnemer die clubnamen dropt om speler in de markt te zetten. Geloof er voorlopig weinig van.

29 juni 2024 om 10:17
0

Deze jongen is al bijna rond met Porto. Althans dat nieuws was er twee dagen geleden. Kan me niet voorstellen dat daar ineens wat mis is gegaan, dit lijkt er toch meer op dat de zaakwaarnemer meer geld probeert te vangen met “interesse” van andere clubs.

naar mijn mening een beetje oneerlijk om avila een linksback te noemen. Desalniettemin dat hij gewoon in de minuten dat hij erin stond nooit heeft laten zien waarom hij 12,5mil heeft moeten kosten.

niet genoeg argentijnse competitie gevolgd om deze Soler te beoordelen... ik vraag me af of hij beter is dan een wijndal of sosa, daar moet je dan maar scouts op vertrouwen.

Ik dacht toch deze week te lezen dat Farioli geen zuid Amerikanen wilde hebben volgens scout van de Zee.

29 juni 2024 om 10:34
0

Dat artikel sloeg helemaal nergens op, is namelijk niet wat Farioli heeft gezegd en ook Van der Zee zegt dit niet in het volledige interview.

Ga nou eens gewoon een goede en zich bewezen hebbende LB halen. En dan niet zo’n twijfelgeval als Wijndal van wie iedereen zich al afvroeg waarom ze hem zo graag wilden hebben. Of koop een linker CV en zet Hato linksback. Want zo heel zeker is die ook niet in het centrum. Maar al die jonkies die dan in Jong Ajax moeten rijpen? En dan nog, een goede LB moet je toch zelf kunnen opleiden lijkt me zo. Ik heb weinig vertrouwen in het aanloopverlies tot nu toe.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren