voetbalzone

Ajax en Leipzig zijn akkoord: Brobbey keert terug naar Amsterdam

Guy Habets16 jul 2022, 14:51
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2022, 14:51
Advertentie

Ajax rekent op de terugkeer van Brian Brobbey. Met dat nieuws pakken Voetbal International en de Telegraaf zaterdagmiddag uit. De Amsterdammers zullen naar alle waarschijnlijkheid een bedrag van zeventien miljoen euro neertellen om de spits over te nemen van RB Leipzig.

De afgelopen periode stond in het teken van zware onderhandelingen met Leipzig, zo schrijft VI. Brobbey heeft nog een contract tot medio 2025 en de Duitsers wilden dat een passende transfersom op tafel wordt gelegd om die verbintenis af te kopen. De spits zelf gaf echter te kennen dat hij hoe dan ook naar Ajax wilde en zorgde er daardoor voor dat de Amsterdammers een betere onderhandelingspositie kregen. Uiteindelijk is daar een transfersom van zeventien miljoen euro uitgerold, zo wordt verwacht.

Brobbey zal in de Johan Cruijff Arena een verbintenis gaan ondertekenen die hem voor vijf jaar aan Ajax bindt. Daarmee komt er definitief een einde aan de slepende transfersaga rond de twintigjarige aanvaller, die een jaar geleden transfervrij vertrok uit de hoofdstad en daar al heel snel spijt van kreeg. Speeltijd bij Leipzig zat er amper in en dus huurde Ajax hem in de winterstop alweer terug. Na een succesvol half jaar, waarin Brobbey een aantal belangrijke doelpunten maakte, was het voor de spits duidelijk: er moest een definitieve terugkeer komen.

Dat lijkt nu dus te zijn gelukt. Na Steven Bergwijn en Owen Wijndal zal Brobbey waarschijnlijk de derde grote aanwinst worden voor trainer Alfred Schreuder, al is ook de komst van Francisco Conceição aanstaande. De Portugese vleugelaanvaller zal voor vijf miljoen euro de overstap van FC Porto naar Amsterdam maken. Met Brobbey krijgt Ajax de beschikking over de gewenste centrumspits. Vrijdag liet Schreuder nog weten dat hij het liefst zou zien dat er twee spitsen bij zouden komen, omdat er met Sébastien Haller, Danilo en Brobbey drie waren vertrokken.

Bezig met laden …