voetbalzone

Ajax en PSV grijpen naast topscorer: 'Ze gaven mij een goed gevoel'

Daniel Cabot Kerkdijk17 jun 2013, 20:22
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2013, 20:22
Advertentie

PSV moet het voortaan doen zonder Albian Muzaqi. De topscorer van de A1 heeft maandag een vierjarig contract getekend bij Racing Genk, de club van trainer Mario Been. De geboren Duitser stond ook in de belangstelling van Ajax, maar de Belgen zijn met Muzaqi aan de haal gegaan. De spits had nog geen contract waardoor Genk hem tegen een opleidingsvergoeding kon overnemen.

PSV hoopte dat de achttienjarige Muzaqi een professioneel contract zou tekenen, maar net als Riechedly Bazoer ziet de aanvaller elders meer toekomst. “Ik heb voor Genk gekozen omdat de club mij meteen een goed gevoel gaf”, zegt de 1 meter 90 lange aanvaller op de website van de Genkies. “Genk biedt mooie sportieve perspectieven en laat veel jonge spelers doorbreken. Dat geeft vertrouwen.”

Het is opvallend dat Racing Genk erin is geslaagd om Muzaqi vast te leggen, want naast Ajax hadden ook onder meer FC Twente, Borussia Dortmund, Hamburger SV, Newcastle United en Everton naar verluidt belangstelling voor de talentvolle speler, die in Zlatan Ibrahimovic zijn grote voorbeeld ziet.

Bezig met laden …