voetbalzone

Ajax en RB Leipzig werken laatste details omtrent transfer Brobbey uit

Jordi Tomasowa19 jul 2022, 12:50
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2022, 12:50
Advertentie

Brian Brobbey gaat definitief terugkeren bij Ajax. De onderhandelingen tussen de Amsterdammers en RB Leipzig over de twintigjarige spits bevinden zich in de afrondende fase, zo bevestigt transfermarktexpert Fabrizio Romano. Voetbal International en De Telegraaf pakten zaterdag al uit dat Ajax rekent op een terugkeer van Brobbey.

Volgens Romano is Brobbey zelf al enkele weken persoonlijk akkoord met Ajax. De Amsterdammers zullen naar alle waarschijnlijkheid een bedrag van zeventien miljoen euro neertellen om de spits over te nemen van RB Leipzig. Brobbey wordt na Steven Bergwijn en Owen Wijndal de derde grote aanwinst voor trainer Alfred Schreuder, al is ook de komst van Calvin Bassey en Francisco Conceição aanstaande. De Portugese vleugelaanvaller zal voor vijf miljoen euro de overstap van FC Porto naar Amsterdam maken, terwijl Bassey voor 22 miljoen euro, exclusief 5 miljoen euro aan bonussen, van Rangers FC overkomt.

Met Brobbey krijgt Ajax de beschikking over de gewenste centrumspits. Vrijdag liet Schreuder nog weten dat hij het liefst zou zien dat er twee spitsen bij zouden komen, omdat er met Sébastien Haller, Danilo en Brobbey drie waren vertrokken. De afgelopen periode stond in het teken van zware onderhandelingen met Leipzig, zo schreef VI zaterdag. Brobbey heeft nog een contract tot medio 2025 en de Duitsers wilden dat een passende transfersom op tafel wordt gelegd om die verbintenis af te kopen. De spits zelf gaf echter te kennen dat hij hoe dan ook naar Ajax wilde en zorgde er daardoor voor dat de Amsterdammers een betere onderhandelingspositie kregen. Uiteindelijk is daar een transfersom van zeventien miljoen euro uitgerold, zo wordt verwacht.

Brobbey zal in de Johan Cruijff Arena een verbintenis gaan ondertekenen die hem voor vijf jaar aan Ajax bindt. Daarmee komt er definitief een einde aan de slepende transfersaga rond de twintigjarige aanvaller, die een jaar geleden transfervrij vertrok uit de hoofdstad en daar al heel snel spijt van kreeg. Speeltijd bij Leipzig zat er amper in en dus huurde Ajax hem in de winterstop alweer terug. Na een succesvol half jaar, waarin Brobbey een aantal belangrijke doelpunten maakte, was het voor de spits duidelijk: er moest een definitieve terugkeer komen. Daar gaat het na een wekenlang pokerspel rond de jeugdinternational van Oranje eindelijk van komen.

Bezig met laden …