voetbalzone

‘Ajax en Steaua lieten zien: Roemenië hoeft niet bang te zijn voor Oranje’

Peter Nusselder25 mrt 2013, 08:51
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2013, 08:51
Advertentie

Het Nederlands elftal kan de koppositie in de WK-kwalificatiegroep dinsdag bij een overwinning op Roemenië verder verstevigen, nadat vrijdag al met 3-0 werd gewonnen van Estland en ook de vier voorgaande duels overwinningen opleverden. Rodion Camataru betwijfelt evenwel of dit gebeurt.

/

De 54-jarige Roemeen, die in de jaren negentig in de spits speelde bij sc Heerenveen, gaat ervan uit dat zijn landgenoten ervoor gaan zorgen dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal een lastige avond krijgt. Dat Oranje eerder in Boekarest op eenvoudige wijze met 1-4 wist te winnen doet er volgens Camataru niet echt toe als dinsdag de return op het programma staat.

De oud-aanvaller kijkt liever naar het clubvoetbal, waarin Steaua Boekarest vorige maand de volgende ronde van de Europa League bereikte ten koste van Ajax. “Die uitschakeling heeft laten zien dat Roemenië echt niet bang voor Nederland hoeft te zijn”, vertelt Camataru aan OnsOranje. “Dat gevoel overheerst in ons land en we hebben alleen maar nog meer vertrouwen in een goede afloop.”

Bezig met laden …