voetbalzone

Ajax-flop leeft op in Oostenrijk: ‘Heel gelukkig met mijn huidige reeks’

Thijs Post10 nov 2011, 17:43
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2011, 17:43
Advertentie

Darko Bodul kon het bij Ajax nooit waarmaken, maar inmiddels doet hij het in Oostenrijk uitstekend. De 22-jarige aanvaller van Sturm Graz heeft na veertien speelronden zeven doelpunten gemaakt en staat daarmee bovenaan de ranglijst der topschutters. “Met mijn huidige reeks ben ik heel gelukkig”, zegt de spits, die in Nederland ook nog op huurbasis voor Sparta Rotterdam speelde.

/

“Voor een spits is het heel belangrijk te scoren. En dat geldt helemaal voor mij persoonlijk, omdat ik de laatste jaren weinig gevoetbald heb”, vervolgt de Kroaat in Voetbal International. Bij Ajax speelde hij vooral bij de beloften; Marco van Basten haalde hem wel bij de A-selectie, maar stelde Bodul nauwelijks op in officiële wedstrijden. Na Van Basten kwam Martin Jol naar de hoofdstad. “Die had andere spelers gehaald, toen was het uitzicht op speeltijd nog minder”, aldus de aanvaller.

“Daarop vertrok ik begin dit jaar naar Nacional”, gaat hij verder. “Daar had ik de pech dat de trainer na vier wedstrijden ontslagen werd. Anders dan in Nederland heb ik in Portugal géén fijne tijd gehad. Het blijft mijn doel om bij een andere buitenlandse club succesvol te zijn. Maar eerst wil ik presteren met Sturm Graz, daarna zien we wel verder.”

Bezig met laden …