voetbalzone

Ajax gaat door met getalenteerde Tsjech: ‘Dit is een heel mooie dag’

Erik van Dam27 jan 2015, 12:51
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2015, 12:51
Advertentie
voetbalzone

Ajax heeft het contract van Vaclav Cerny opengebroken en verlengd. De zeventienjarige vleugelspeler maakt momenteel deel uit van de A1 in Amsterdam en wacht nog op zijn debuut bij Ajax of Jong Ajax. De club ziet echter veel potentie in de jonge Tsjech en heeft daarom besloten hem langer aan boord te houden. Cerny heeft bijgetekend tot medio 2018.

De jonge jeugdinternational lag al tot medio 2017 vast, maar daar komt nu dus een jaar bij. Eerder deze maand gingen generatiegenoten Abdelhak Nouri en Donny van de Beek ook al op voor contractverlenging. Cerny werd recent nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar, voor het tweede jaar op rij. Marc Overmars reisde toen af naar Tsjechië om hem de prijs te overhandigen.

Cerny laat via de officiële clubkanalen weten erg blij te zijn met het vertrouwen van Ajax. “Dit is een heel mooie dag voor mijzelf, mijn ouders, zaakwaarnemer en voor Ajax uiteraard. Ik ben hartstikke blij met mijn nieuwe contract. Ajax en ik hebben vertrouwen in elkaar. Voorlopig focus ik me nog op Ajax A1. Ik wil dolgraag kampioen worden en zo ver mogelijk in de UEFA Youth League komen. Mijn grote droom is uiteraard om uiteindelijk in de Amsterdam ArenA te belanden.”

Bezig met laden …