voetbalzone

Ajax gaat voor Palmeiras-spelers als 'poort naar Europa' dienen

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2010, 06:00
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2010, 06:00
Advertentie

Ajax en Palmeiras slaan de handen binnen afzienbare tijd ineen. De Amsterdammers hebben met de Braziliaanse club, die afgelopen seizoen als vijfde in de competitie eindigde, de intentie uitgesproken tot verregaande samenwerking te komen. "De afspraken moeten alleen nog op papier worden gezet", zegt Ajax-directeur Rik van den Boog maandag in De Telegraaf.

Ajax steekt volgens Van den Boog geen geld in de club uit São Paulo. "Het moet een identieke samenwerking worden als die we met clubs in Europa voor ogen hebben", stelt de directeur. "Wij delen de knowhow over onze jeugdopleiding en krijgen als ruil de eerste keus. Als wij vinden dat een talent goed genoeg is voor Ajax, komt hij - tegen vooraf gestelde voorwaarden - naar Amsterdam."

Van den Boog spreekt van de 'poort naar Europa'. "De praktijk is nu dat talentvolle Zuid-Amerikaanse spelers zelden in één keer de stap kunnen maken naar de grote Europese clubs. Ajax wordt het stapje daartussen. Als een speler vervolgens een transfer maakt, deelt Palmeiras daar uiteraard ook in mee."

Bezig met laden …