voetbalzone

'Ajax geeft jonge talenten een kans en er breken veel Denen door'

Bart Kruyt22 mrt 2012, 11:10
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2012, 11:10
Advertentie

Ajax haalde Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer al op jonge leeftijd naar Amsterdam en jaagt alweer op een volgend Deens supertalent. Lucas Andersen wordt gezien als het grootste talent dat op dit moment in het Scandinavische land rondloopt en wordt al in verband gebracht met de nodige Europese topclubs. Ajax hoopt een kans te maken.

/

Maandagavond werd de zeventienjarige middenvelder van Aalborg BK bekeken door Ronald de Boer en scout John Steen Olsen tegen HB Køge (1-1). Deens bondscoach Morten Olsen denkt Andersen wel bij Ajax zou passen: "Hij is het type speler dat goed in de speelstijl van Ajax past", zei de voormalig coach van de Amsterdammers tegen Sporten. "Ajax geeft bovendien jonge talenten een kans en er breken veel Denen door. Dat is ook een reden dat veel Deense talenten naar Ajax willen gaan."

Olsen nam Andersen in februari al mee met de nationale ploeg voor een reis naar Thailand. "We wilden hem beter leren kennen en werden niet teleurgesteld", zei de bondscoach. "Hij is een speler met veel voetbalintelligentie en kan cruciale passes versturen. Zijn belangrijkste kwaliteit is dat hij een speler alleen voor de keeper kan zetten. Of het voor hem het beste is om naar Ajax te gaan of bij Aalborg te blijven? Ik heb daar een mening over, maar die zal ik voor mezelf houden."

Bezig met laden …