voetbalzone

Ajax gelinkt aan Braziliaanse aanvaller: 'Niet alleen geld speelt een rol'

Bart Kruyt08 jan 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2015, 23:00
Advertentie

Ajax lijkt op het moment voldoende aanvallers te hebben, maar toch worden de Amsterdammers in verband gebracht met een Braziliaanse voorhoedespeler. Douglas Coutinho kan op alle posities in de voorste linie uit de voeten en wil graag zo snel mogelijk de overstap naar Europa maken. Volgens zaakwaarnemer Taciano Pimenta is Ajax een van de clubs met belangstelling.

De twintigjarige Douglas Coutinho speelt nu nog bij Atlético Paranaense, maar daar moet dus snel verandering in komen. Pimenta werkt namens Doyen Sports Group voor de aanvaller en heeft al gesproken met FC Porto en Benfica. "Maar er is ook interesse vanuit Nederland en Spanje van respectievelijk Ajax en Atlético Madrid. Deze week verwacht ik meer nieuws rondom hem", wordt Pimenta geciteerd door A Bola.

Doyen zou Paranaense zo'n twaalf miljoen euro hebben betaald voor zeventig procent van de transferrechten van Coutinho. "We zijn nu op zoek naar de juiste bestemming en daarbij speelt niet alleen geld een rol", benadrukt Pimenta. "De aanpassing wat betreft taal en het klimaat is ook belangrijk, daarom denk ik dat Portugal de beste bestemming is."

Bezig met laden …