voetbalzone

Ajax haalt dubbel voordeel uit naderende atoomtop in Den Haag

Daniel Cabot Kerkdijk22 mrt 2014, 06:55
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2014, 06:55
Advertentie

De Atoomtop in Den Haag heeft Ajax niet één maar twee voordelen opgeleverd, zo schrijft De Telegraaf zaterdag. Op de eerste plaats heeft de A-selectie van trainer Frank de Boer liefst tien dagen rust in aanloop naar de halve finale van de KNVB-Beker tegen AZ. Jong Ajax profiteerde vrijdagavond echter ook van de internationale nucleaire veiligheidsstop.

Alfons Groenendijk mocht tegen Fortuna Sittard veel voetballers van de A-selectie opstellen omdat het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk van zondag is uitgesteld én de reglementen van de KNVB dat toestaan. Punt 12 van het Uitvoeringsbesluit van de KNVB zegt daarover: “Een speler is niet gerechtigd uit te komen voor zowel het eerste team als het Beloftenteam van een club in speelronden die gelijktijdig worden afgewerkt”, zo citeert het dagblad zaterdag.

Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Jairo Riedewald, Lucas Andersen en Lesley de Sa mochten zodoende vrijdag vanwege het ‘opgeknipte weekeinde’ in actie komen en zijn op 2 april, als RKC-Ajax wordt ingehaald, eveneens inzetbaar. Het team van Groenendijk boekte vrijdagavond de vijfde competitiezege op rij en is een serieuze kanshebber voor de periodetitel.

Bezig met laden …